Als ZZP’er door corona afhankelijk van uitkering

Bij sommige ZZP’ers stromen de opdrachten binnen omdat hun dienst of product ineens heel erg gewild is. Denk aan magazijnmedewerkers, schilders of mensen die nodig zijn in de zorg. Voor het grootste gedeelte zelfstandige ondernemers in Nederland is door de huidige situatie rondom corona het bedrijf bijna niet meer te redden.

Wat is een ZZP’er

Zzp staat voor zelfstandige zonder personeel. Je werkt voor verschillende opdrachtgevers en er is geen sprake van een dienstverband als je werkzaam bent als zzp’er.

Toen kwam Corona..

Begin 2020 heb je de stap genomen om je eigen onderneming te starten. Je hebt jouw spaargeld geïnvesteerd en bent met goede moed begonnen maar toen kwam corona en ziet de toekomst er ineens minder goed uit. Of jouw familiebedrijf loopt al jaren goed maar door corona is het maar de vraag of jullie het hoofd boven water kunnen houden. De huidige situatie zorgt er op dit moment voor dat de planning van bijna iedereen in de wereld constant veranderd. Heel vervelend voor iedereen maar hoe is jouw situatie? Het kan zijn dat al jouw boekingen uit de agenda zijn gehaald, alle hotelgasten hebben hun verblijf geannuleerd of jij kan niet meer spreken op de evenementen die gepland stonden omdat deze niet meer doorgaan. Jij bent zzp’er en mist veel inkomen. Hoe nu verder?

Wat zijn je mogelijkheden

Ondernemers worden door het kabinet ondersteunt door de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). De regeling ondersteunt zelfstandigen door middel van een aanvullende uitkering wanneer je inkomen gedaald is tot onder het minimumloon.

Naast deze overbrugginsregeling is het goed om te kijken naar de verdere mogelijkheden. Grote kans dat er op dit moment minder of weinig vraag is naar jouw expertise, maar wat kun je nog meer? Dat zoeken wij graag samen met jou uit. Wij kennen bedrijven die banen bieden waarbij gekeken wordt naar mogelijkheden en kansen. Misschien heb je zelf een idee over werkzaamheden die je graag zou willen uitvoeren of komen bepaalde talenten van jou naar boven waarvan je niet wist dat je ze had. Door middel van onze training ‘werknemersvaardigheden’ kunnen wij jouw sterke eigenschappen snel in kaart brengen. Aan de hand van jouw wensen zoeken we daar een passende baan bij.

Alles is mogelijk bij ons. Want wij werken, voor iedereen.

Tips

Check onze vacatures op de website en solliciteer direct, wie weet ben jij snel weer aan het werk.

 

Benieuwd wat Werkcoöperatie de Middencirkel voor jou kan betekenen?

Neem gerust contact met ons op. Samen werken aan de toekomst!