Werken aan minder bijstand Regio Zwolle

Wij helpen afstanden te overbruggen in de regio Zwolle. Ons gezamenlijk doel is om vele mensen die reeds langer een bijstandsuitkering hebben de weg terug te laten vinden op de arbeidsmarkt. Begeleiden, coachen, trainen en vooral in beweging zijn. Stilstand is achteruitgang en dat willen wij zeker niet. We willen met z’n allen vooruit. Zeker met u!

Focus

Onze focus is de persoon met een afstand tot de arbeidsmarkt weer in het reguliere arbeidsproces te krijgen. Dat doen we door de personen actief onder de aandacht te brengen van ons eigen netwerk, de regionale ondernemer en netwerken die via elkaar verbonden zijn.

Uiteraard bieden wij de kandidaat diverse handvatten die kunnen leiden tot het zelfstandig vinden van een baan. Focus blijft: terugbrengen in het arbeidsproces, linksom of rechtsom. 

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Onze eigen kwaliteit, maar zeker ook die van onze kandidaat. Om bijvoorbeeld de kwaliteit van onze kandidaat te waarborgen krijgt de kandidaat de training ‘MKB Werknemersvaardigheden’. Met het succesvol afronden van deze training laat de kandidaat zien in staat te zijn aan de wensen en eisen te voldoen die het MKB aan hen stelt. Onze kwaliteit wordt gewaarborgd door de kandidaat zelf.

De Middencirkel werkt ook voor u!

Werken is voor ons maatwerk

Elk talent is anders, elke opdracht vraagt om een persoonlijke benadering, hoe groot of klein ook.

Om die reden hebben we verschillende modellen ontwikkeld, van een eenvoudige training tot de unieke arbeidsovereenkomst! 

Het verschil

“Morgen wordt alles anders”. De titel van een liedje uit vervlogen tijden. Maar samen maken we dat morgen anders kan zijn. Wij zijn anders. Wij en onze partners hebben oog en oor voor de mens achter de mens. Dat maakt het anders. Wij luisteren wanneer er gepraat wordt. Want van luisteren leer je tenslotte meer dan van praten. Dat is anders.

Betrokken

Ook dat is anders, betrokkenheid. Wij zijn oprecht betrokken bij de kandidaat. Wij willen weten hoe het is gekomen dat hij of zij in de uitkering is geraakt. Wat het met hem of haar heeft gedaan of nog doet. Dat maakt het persoonlijker met meer betrokkenheid als gevolg. Het werken met mensen vergt dat ook. Weten wie je bemiddelt en bij wie je bemiddelt. Want niet iedere kandidaat past bij elke werkgever. Vanuit onze betrokkenheid kennen wij dan ook iedere werkgever en elke kandidaat van haver tot gort.

Nog een klein stukje historie

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Onze eigen kwaliteit, maar zeker ook die van onze kandidaat. Om bijvoorbeeld de kwaliteit van onze kandidaat te wOp de vraag van gemeente Zwolle in 2015 om kandidaten uit de bijstand te begeleiden naar werk, reageerden 3 partijen met een uniek voorstel: PEC Zwolle United met meer dan 600 sponsoren, BC Group in Zwolle met een ruim netwerk aan MKB-ondernemers en Manpower die zich richt op de grotere bedrijven. De opdracht: Kan het ook samen, zodat we een groot deel van de werkgevers in de regio beslaan? Zeker! Dit heeft geleid tot een mooie samenwerking (publiek-privaat) waaruit ruim 300 kandidaten duurzaam aan werk zijn geholpen.

De Werkcoöperatie De Middencirkel is een vervolg op dit project, met het onderscheidende verschil, dat de kandidaten veelal een arbeidsovereenkomst voor 24 maanden aangeboden krijgen.

aarborgen krijgt de kandidaat de training ‘MKB Werknemersvaardigheden’. Met het succesvol afronden van deze training laat de kandidaat zien in staat te zijn aan de wensen en eisen te voldoen die het MKB aan hen stelt. Onze kwaliteit wordt gewaarborgd door de kandidaat zelf.

Blijf op de hoogte!

Ontvang regelmatig nieuwsupdates

Met enige regelmaat zullen we een nieuwsbrief versturen met het laatste nieuws, vacatures en ontwikkelingen.