Voor kandidaten

Voor kandidaten


Verder kijken dan de arbeidsbeperking

Ons standpunt? Iedereen heeft recht op werk. Punt.

Heb je te maken met een arbeidsbeperking? Dat hoeft al lang geen beperking meer te zijn, om je in je werk lekker gewaardeerd en op je plek te voelen.
De Werkcoöperatie kent een groot netwerk van bedrijven waar juist op een positieve wijze wordt gekeken naar de mogelijkheden van iemand met een arbeidsbeperking. Zo wordt werken met een arbeidsbeperking omgezet naar werk dat iemand nog wèl kan doen. Want iedereen heeft talent, ook  jij!
Het is ook niet meer dan terecht, menselijk en gewenst dat daar steeds meer naar gekeken wordt. Iedereen heeft namelijk wel één of meerdere talenten. Het gebruiken van die talenten, of dat ene zeer goed ontwikkelde talent, is voor steeds meer werkgevers juist dat wat ze zoeken. En het overige? Dat is vaak gewoon aan te leren.

Wij vinden overigens dat de belemmering niet altijd lichamelijk of geestelijk is. Soms heeft iemand simpelweg flinke pech gehad, zat het allemaal niet mee en heeft iemand moeite om weer een baan te vinden. Ook die groep mensen staan we bij. Want pas dan praat je over een inclusieve arbeidsmarkt.

 

Ervaring van anderen
Een passende én leuke baan

Je hebt er vast en zeker over gehoord: participatie en re-integratie. In feite betekent het meedoen en weer deelnemen. En een passende plek op de arbeidsmarkt noemen wij gewoon: een leuke baan die past bij wat jij wilt en kunt. Dié vinden we samen.

Meedoen en weer deelnemen begint wanneer jij je bij Werkcoöperatiel inschrijft als kandidaat. Daarmee laat je ons weten dat je werk zoekt. En daar helpen we je bij. Juist ook wanneer je een handicap of beperking hebt en je een Wajong- of WIA-uitkering ontvangt. Want wij zien beperkingen vooral als mogelijkheden.

Veel bedrijven in de regio bieden banen waar jij met jouw talenten perfect op je plek bent. Sterker nog: veel bedrijven zitten op jou te wachten! Neem contact met ons op, want dat is jouw eerste stap naar een toekomst vol kansen.

Meer weten over de ervaringen van anderen? Je leest ze hier.