Voor kandidaten

Verder kijken dan de arbeidsbeperking

Ons standpunt? Iedereen heeft recht op werk. Punt.

Heb je te maken met een arbeidsbeperking? Dat hoeft al lang geen beperking meer te zijn, om je in je werk lekker gewaardeerd en op je plek te voelen.
De Werkcoöperatie kent een groot netwerk van bedrijven waar juist op een positieve wijze wordt gekeken naar de mogelijkheden van iemand met een arbeidsbeperking. Zo wordt werken met een arbeidsbeperking omgezet naar werk dat iemand nog wèl kan doen. Want iedereen heeft talent, ook jij!
Het is ook niet meer dan terecht, menselijk en gewenst dat daar steeds meer naar gekeken wordt. Iedereen heeft namelijk wel één of meerdere talenten. Het gebruiken van die talenten, of dat ene zeer goed ontwikkelde talent, is voor steeds meer werkgevers juist dat wat ze zoeken. En het overige? Dat is vaak gewoon aan te leren.

Wij vinden overigens dat de belemmering niet altijd lichamelijk of geestelijk is. Soms heeft iemand simpelweg flinke pech gehad, zat het allemaal niet mee en heeft iemand moeite om weer een baan te vinden. Ook die groep mensen staan we bij. Want pas dan praat je over een inclusieve arbeidsmarkt.

Een passende én leuke baan

Je hebt er vast en zeker over gehoord: participatie en re-integratie. In feite betekent het meedoen en weer deelnemen. En een passende plek op de arbeidsmarkt noemen wij gewoon: een leuke baan die past bij wat jij wilt en kunt. Dié vinden we samen.

Meedoen en weer deelnemen begint wanneer jij je bij De Middencirkel inschrijft als kandidaat. Daarmee laat je ons weten dat je werk zoekt. En daar helpen we je bij. Juist ook wanneer je een handicap of beperking hebt en je een Wajong- of WIA-uitkering ontvangt. Want wij zien beperkingen vooral als mogelijkheden.

Veel bedrijven in de regio bieden banen waar jij met jouw talenten perfect op je plek bent. Sterker nog: veel bedrijven zitten op jou te wachten! Neem contact met ons op, want dat is jouw eerste stap naar een toekomst vol kansen.

Waarom kom ik niet aan het werk

Ervaring van anderen

Mijn persoonlijk begeleider helpt met goed. Ik kom al jaren over de vloer. Als ik vragen heb, ben ik altijd welkom bij hun onder het genot van een bakkie koffie.

Sjaak Schuurhuis

Ik wilde niets liever dan iedere dag met de vrachtwagen de weg op. Ik volgde de LTS opleiding autotechniek, maar dat lag me niet. Ik was al eerder werkloos tot ik in gesprek kwam met de gemeente en BC Group. We vonden werk bij een koeriersbedrijf. Eerst op een busje, nu op de vrachtwagen. Ik leerde voor het certificaat en krijg nu elke maand netjes betaald. Perfect!

Robert Baltes

Door mijn scheiding kwam ik in de bijstand. Via de gemeente deed ik mee aan een begeleidingstraject, met workshops. Ik vertelde mijn begeleider dat ik de administratie van de bedrijven van mijn ex-man had gedaan. Hij zei: “Dat moet je op je CV zetten!”. Een paar dagen later kon ik al op gesprek bij mijn huidige werkgever waar ik nu de facturatie doe. Ik ben heel blij dat ik deze kans kreeg. Voor mijn ontwikkeling is het ontzettend goed om weer aan het werk te zijn.

Suzanne Halfwerk

De mensen van de Werkcoöperatie zijn heel aardig voor werkzoekenden. Ze doen wat ze beloven. Ik ben echt blij met hen. Als je leuk werk wilt vinden, dan moet je hier naar toe gaan. Ik was op zoek naar een stageplek, en had een leuk gesprek met ze; ze wilden me graag helpen. Voor mij is BC Group, onderdeel van de Werkcoöperatie, het beste bedrijf van Zwolle.

Sigita Blozyte

Enige jaren geleden kwam ik via-via met deze organisatie in aanraking. Ik was al langer op zoek naar arbeidsbemiddeling die echt iets voor mij zou kunnen betekenen. Vaak blijft het bij loze beloftes van hulp, maar hier werd ik echt geholpen naar werk. Sterker nog: inmiddels al meerdere keren. Van de trainingsweek kreeg ik destijds heel veel positieve energie en ook een paar jaar later staat de deur er altijd voor je open.

Jovana Kovacevic

Ik heb uitstekende begeleiding gekregen bij het zoeken naar een baan op maat, gezien mijn leeftijd. Men bemiddelde waar nodig voor een opleiding, om mij weer op de arbeidsmarkt een gewaardeerde medewerker en collega te laten zijn. Dit traject onderscheidt zich: je kunt altijd met vragen terecht, men denkt mee aan oplossingen, je bent geen nummer maar een persoon met een gezicht.

Sjako de Leeuw

Benieuwd wat Werkcoöperatie de Middencirkel voor jou kan betekenen?

Neem gerust contact met ons op. Samen werken aan de toekomst!