Voor gemeenten

"Samen werken aan minder bijstand regio Zwolle"

Alle gemeenten in Nederland hebben de plicht om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te krijgen bij de reguliere bedrijven. Hoe kunnen wij de gemeente daar bij helpen? Onze jarenlange ervaring in samenwerking met diverse gemeenten, onze kennis van het bedrijfsleven en ons zeer uitgebreide netwerk in het ondernemersveld maken dat we het klappen van de zweep kennen.

Voor u informatie, de Werkcoöperatie is een nieuw initiatief, maar een vervolg op een eerder succesvol programma, waarbinnen een groot aantal kandidaten al succesvol begeleid is naar werk.

Participatie

Is participatie voor u een vraagstuk? Wij zien het als een verbindende oplossing. Ieder kan immers meedoen vanuit vermogen én vanuit eigen verantwoordelijkheid. Werkgevers bieden daarin mooie kansen. Hierin heeft u als gemeente ook een rol en taak. Die pakken we samen met u op. Vanuit onze ervaring in het bedrijfsleven en onze kennis van de arbeidsmarkt ondersteunen wij u bij de uitdagingen die de participatiewet bij u neerlegt. Samen vertalen wij ze naar kansen en mogelijkheden. Zo brengen en houden we mens en arbeidsmarkt in beweging. Want wij gaan voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Een inclusieve arbeidsmarkt draait om verbinding. Dat begint bij begrijpen wat mensen kunnen en bij weten wat bedrijven nodig hebben. Want zowel mensen als bedrijven kunnen soms een steuntje in de rug gebruiken. De Werkcoöperatie verbindt. Dát is de motor achter participatie. 

Verbinding

Verbinding is de motor, eigen verantwoordelijkheid is de brandstof. Wij helpen mensen aan de energie om weer in beweging te komen, om zelf de regie te willen en durven nemen. Mensen in hun kracht en op de juiste plek. Daar gaat het om.

Wij weten waar de gemeente, de kandidaat en de ondernemer behoefte aan hebben. Invulling geven aan die behoeftes is onze kracht. Wij kunnen de kandidaat trainen en begeleiden. We luisteren naar de werkgever en ontzorgen daarmee de gemeente. Dat kan zowel met de kandidaat uit de bijstand, de Wajongere en de ‘normaal’ langdurig werkzoekende. 

De Middencirkel werkt ook voor gemeenten!

Werken is voor ons maatwerk

Elk talent is anders, elke opdracht vraagt om een persoonlijke benadering, hoe groot of klein ook.

Om die reden hebben we verschillende modellen ontwikkeld, van een eenvoudige training tot de unieke arbeidsovereenkomst! 

Overheid als klant?

Werken aan minder bijstand is een taak van de overheid. Maar de overheid, met de verschillende lagen, centrale, decentrale en lokale overheden, veranderde zelf de afgelopen jaren drastisch en dat zal ook de komende jaren nog wel blijven. Met als gevolg: verplichte mobiliteit van medewerkers. Veel medewerkers dachten echter bij de overheid een baan voor het leven te hebben. In het algemeen zijn zij daardoor niet bekend met netwerken, solliciteren en alles wat er nog meer komt kijken bij het vinden van nieuw werk.

Als initiatiefnemer van Werken Aan Minder Bijstand hebben de leden eveneens nagedacht over de eigen medewerkers van overheden. Zo brengen zij via de detacheringskanalen uw medewerkers in contact met potentiële werkgevers.

Meer weten, neem contact met ons op.

Benieuwd wat Werkcoöperatie de Middencirkel voor jou kan betekenen?

Neem gerust contact met ons op. Samen werken aan de toekomst!