Waarom kom ik niet aan werk? Wat kan ik doen?

Heel veel mensen stellen zichzelf de vraag; waarom komt het nou dat ik niet aan het werk kan? Je solliciteert elke week en bereid je goed voor maar iedere keer krijg je de deksel op je neus. Of je nou jong of oud bent, veel mensen vragen dit zich af. Hoe komt het nou dat ik niet aan het werk kan?

Afwijzing na afwijzing

Super frustrerend natuurlijk, ieder keer afgewezen worden. Misschien heb je een diploma op zak en ben je gespecialiseerd in een richting en klaar om aan de slag te gaan. Of je hebt juist geen diploma maar super veel tijd en energie om de handen uit de mouwen te steken. Misschien heb je het idee dat mensen met een diploma makkelijk aan het werk komen maar dat is niet zo. In beide gevallen is het soms lastig om aan het werk te komen.

Je solliciteert dagelijks en hebt altijd een leuk gesprek. Je krijgt te horen dat je cv er goed uit ziet, de juiste studie hebt gevolgd of dat jouw persoonlijkheid echt een goede match is met het bedrijf. Maar toch ontvang je dat ene mailtje waarin staat dat er gekozen is voor iemand anders met meer werkervaring of relevante ervaring. Super demotiverend om constant afgewezen te worden. Maar hoe kom je nou wel aan een baan?

Nooit opgeven

Het belangrijkste is om nooit te stoppen. Altijd blijven doorgaan, want je weet maar nooit. Het kan zo maar zijn dat dat ene bedrijf jou zoekt, een hardwerkende medewerker met hart voor het bedrijf. Daarnaast is het goed om ook eens buiten jouw comfort zone te kijken. Misschien zijn er wel functies waarvan jij denkt dat het niet bij jou past of dat je er niet geschikt voor bent die juist een goede match kunnen zijn.

Ook wil het helpen door je omgeving te vertellen dat je werk zoekt. Er is altijd een mogelijkheid dat je er via via achter komt dat bedrijf X een vacature heeft. Daarnaast kunnen mensen die jou goed kennen nog wel eens met goede ideeën komen en bedenk je zo maar een nieuwe passende functie voor jezelf.

Tips

Nogmaals even een aantal tips voor jou op een rijtje:

  • Laat je omgeving weten dat je werk zoekt, wie weet kun je via via ergens aan de slag
  • Geef nooit op
  • Denk ook eens ‘out of the box’
  • Mocht je echt geen vaste baan kunnen krijgen dan kan een tijdelijke of parttime baan ook een optie zijn omwerkervaring op te doen

 

Benieuwd wat Werkcoöperatie de Middencirkel voor jou kan betekenen?

Neem gerust contact met ons op. Samen werken aan de toekomst!