Van twee naar één inkomen?

Voorheen verdiende jij en jouw partner allebei een inkomen en hadden jullie geen zorgen. Door een reden die niet binnen jullie macht ligt, een ongeval, ziekte of ontslag, ontvangen jullie samen nog maar één inkomen. Dan ziet de situatie er ineens heel anders uit. Kunnen we de huur nog wel betalen? Hebben we wel genoeg geld om elke dag te eten? Kunnen de kinderen nog naar de sportclub? Allemaal terechte vragen. BC Group biedt hulp.

Nog maar één inkomen

Het hebben van inkomen is waardevol en noodzakelijk. Twee inkomens biedt vrijheid en rust. Eén inkomen daarentegen zorgt voor stressvolle situaties. Wat kan je nog wel met minder geld en welke dingen kunnen echt niet meer. Belangrijk om snel in kaart te brengen hoe de nieuwe situatie eruit ziet. Door te weten wat er maandelijks nog wel binnenkomt kunnen jullie ook inschatten wat jullie financieel nodig hebben.

Teleurstelling

Het is logisch dat jullie als stel boos zijn over de ongewenste situatie, jullie hebben hier namelijk niet om gevraagd. Daarnaast zullen ook de kinderen de dupe zijn. Ze kunnen misschien niet meer naar de sportclub of die ene nieuwe broek krijgen ze niet. De teleurstelling over de nieuwe situatie mag er zeker zijn maar weet dat er altijd mogelijkheden zijn. Geef dit gevoel ook door aan de kinderen zodat er positiviteit ontstaat.

Wat kan je doen?

Wanneer je wegens bijvoorbeeld ontslag werkloos wordt kun je een WW uitkering (werkloosheidswet) aanvragen. Mocht je door ziekte of een ongeval niet kunnen werken dan kom je eerst in de Ziektewet, dan krijg je ook een uitkering. Is het zo dat je na 2 jaar ziek zijn niet meer aan het werk kan en ontslagen wordt, dan heb je misschien recht op een WIA uitkering.

Naast het aanvragen van uitkeringen is er ook de mogelijkheid om passend werk te zoeken voor hetgeen dat je nog wel kan. Geen enkele situatie is voor ons onmogelijk. Samen met jou bekijken we de mogelijkheden en jouw wensen. Wij zien namelijk altijd kansen, want iedereen heeft talent!

Tips

De veranderende situatie ziet er vaak verontrustend uit. Veel stress en onzekerheid komen daarbij kijken. Probeer positief te blijven naar elkaar en ook hulp van buitenaf aan te grijpen. Er zijn altijd mogelijkheden die geboden worden. BC Group biedt graag hulp. Samen kunnen we zoeken naar een passende baan.

BC Group werkt, voor iedereen.

Benieuwd wat Werkcoöperatie de Middencirkel voor jou kan betekenen?

Neem gerust contact met ons op. Samen werken aan de toekomst!