Ontslag na twee jaar ziekte: Wat nu?

Je bent al een lange tijd ziek of arbeidsongeschikt. Of misschien heb je wel een handicap opgelopen door een bedrijfsongeval. De afgelopen twee jaar heb je loon ontvangen van je werkgever maar omdat je waarschijnlijk de komende 26 weken niet aan het werk kan gaan wordt je toch ontslagen. Het kan ook zo zijn dat je contract afloopt tijdens het ziek zijn of je bent ziek geworden binnen 4 weken na afloop van je contract, ook dan wordt je ontslagen. 

Je bent ziek

Het is al vervelend genoeg dat je ziek bent en dan wordt je ook nog ontslagen. Ziek zijn is niet niks en mag nooit onderschat worden. Soms ben je zichtbaar ziek, zoals een gebroken been of na een operatie. Er zijn echter ook gevallen waarbij het ziek zijn niet zichtbaar is, denk daarbij aan een burn-out of depressie maar ook aan de ziekte van crohn bijvoorbeeld. Soms duurt ziek zijn niet lang maar er het kan ook zijn dat het lange tijd in beslag neemt, denk aan:

  • Burn-out
  • Depressie
  • Handicap n.a.v. bedrijfsongeval
  • Levensbedreigende ziekte

Ieder geval van ziekte verdiend een passende aanpak en persoonlijk plan. In sommige gevallen ben je ziek geworden en ziet het er naar uit dat je binnenkort weer kan terugkeren op jouw werkplek. In andere gevallen ben je misschien langdurig ziek en is terugkeren naar je (huidige) werk niet mogelijk. In het geval van een handicap n.a.v. een bedrijfsongeval bijvoorbeeld, dan is het niet altijd vanzelfsprekend dat je kan terugkeren op je huidige werkplek. Wellicht is re-integratie elders wel mogelijk. Of wanneer je mentaal niet in staat bent om terug te keren bij jouw werkgever, dan is een nieuwe baan bij een andere werkgever wellicht een betere optie.

Wat nu?

Als je ontslagen wordt na twee jaar ziekte is BC Group een goede eerste stap. Wij gaan ongeacht jouw ziekte bekijken wat voor jou passend werk is. Iedereen heeft talent en kwaliteiten, ook als je ziek bent, bent geweest of een blijvend handicap hebt. Wij gaan samen met het brede netwerk dat wij hebben, kijken naar de mogelijkheden en wensen die jij hebt. Want de bedrijven in ons netwerk denken ook in kansen.

Tips

Ben open en transparant over jouw wensen en gevoel, dan kunnen we jou het beste ondersteunen. Niets is ons te gek en we passen ons volledig aan jouw situatie aan.

Naast het zoeken naar een nieuwe baan heb je soms ook recht op een transitievergoeding. Daarnaast kan je altijd na je ontslag een WW uitkering aanvragen bij het UWV.

 

Benieuwd wat Werkcoöperatie de Middencirkel voor jou kan betekenen?

Neem gerust contact met ons op. Samen werken aan de toekomst!