Hoe zorg ik dat ik meer geld verdien?

Meer geld verdienen, dat zou eens fijn zijn. Misschien zijn de rekeningen die je elke maand betaald hoger geworden of zou het fijn zijn om net wat extra geld over te hebben elke maand. Maar hoe zorg je nou dat je meer geld gaat verdienen?

Niet makkelijk

Het is niet altijd makkelijk om ineens meer geld te gaan verdienen. Misschien heb je een vast contract waarin je uren en je salaris vast staan. Of heb je juist een 0 uren contract en ben je afhankelijk van hoeveel werk er op het moment is. In beide gevallen is het moeilijk om er zo maar een aantal uren bij te krijgen. Daarnaast speelt jouw thuissituatie ook een rol. Misschien heb je kinderen en daardoor weinig tijd om extra te werken.

Wat kan je wel doen?

We denken graag in oplossingen, dus wat kan je wel doen. Wat altijd mogelijk is om te bekijken of je bij je huidige baan meer uren kan gaan maken. Dus vraag je baas wat er mogelijk is. Daarnaast is het ook altijd een idee om te kijken of je een extra baantje kunt nemen. Ook als je op dit moment afhankelijk bent van een uitkering zijn er mogelijkheden, we denken namelijk altijd in kansen en niet in problemen.

Een andere optie zou het volgen van een cursus of opleiding kunnen zijn. Misschien zijn er bij jouw werkgever wel opties om een opleiding of cursus te volgen. Jij investeert in je eigen ontwikkelen en je werkgever investeert in de kwaliteit die jij levert op de werkvloer. Doordat jij jezelf en nieuwe vaardigheden ontwikkelt kun je misschien wel na het afronden van de studie/cursus meer taken op je nemen waar ook een hoger salaris tegenover kan staan.

Extra baan

Zoals eerder aangegeven is het altijd mogelijk om een extra baan te nemen. Wij bieden parttime banen aan die perfect kunnen passen bij het aantal uren van je huidige baan. Neem snel een kijkje op onze website om te zien of er een passende baan voor jou tussen zit.

Tips

  • Het is altijd slim om even te controleren of jouw salaris in lijn is met het minimum loon of het CAO loon
  • Je kan altijd op zoek gaan naar een baan die iets beter betaald
  • Probeer meer uren te gaan werken

Benieuwd wat Werkcoöperatie de Middencirkel voor jou kan betekenen?

Neem gerust contact met ons op. Samen werken aan de toekomst!