Mijn contract loopt af: wat moet ik doen?

Het einde van je contract periode is in zicht. Je had eigenlijk wel willen blijven maar je werkgever dacht daar anders over. Of je bent na een aantal jaar echt toe aan iets nieuws. Welke stappen moet je nu nemen? Wie helpt je daarbij?

Eindigen contract

Natuurlijk hopen we allemaal dat je werkgever tevreden is over jou, helemaal als je zelf het gevoel hebt dat je op je plek zit. Maar het kan zo zijn dat jouw werkgever er voor kiest om jouw contract niet te verlengen. Dan is het logisch dat je je afvraagt waarom dat zo is. Want deed jij je werk niet goed? Of is een andere collega toch beter in het werk? Of was jouw baas juist heel tevreden maar is het budget voor het komende jaar kleiner geworden? Allemaal vragen die in jou opkomen. Niet alle vragen zullen beantwoord worden en dat is niet erg. Belangrijk is om na te denken over de wensen die jij hebt en een vervolg dat daarbij past.

Jouw opties

Vanaf het moment dat je te horen hebt gekregen dat je contract niet verlengd gaat worden is het goed om meteen naar de opties te kijken. Het kan maar zo zijn dat jouw werkgever openstaande vacatures heeft die jou aanspreken. Of misschien kun je dezelfde werkzaamheden uitvoeren bij een ander bedrijf in een andere branche. Opties die je redelijk snel in kaart kunt brengen.

Maar wat nou als jij eigenlijk geen afgeronde opleiding hebt maar door de jaren heen jezelf hebt opgewerkt in het bedrijf waar je altijd werkzaam bent geweest? Dan wordt de kans op een baan in dezelfde functie misschien lastig omdat een opleiding vaak vereist is. Wij begrijpen als geen ander dat deze situatie erg lastig is.

Er zijn een aantal opties interessant voor jou. Kom je bij ons terecht tijdens het aflopen van jouw contract dan brengen wij in samenspraak met jou meteen jouw kwaliteiten in kaart. Dan zoeken we aan de hand van jouw wensen werkgevers die passende functies voor jou hebben.

Werknemersvaardigheden

Door middel van onze training werknemersvaardigheden brengen wij jouw talenten in kaart. Uiteindelijk zal een profiel met daarin jouw sterke en minder sterke eigenschappen een nog beter beeld geven van jou als werknemer. Aan de hand van het profiel kunnen we samen met jou en de verschillende werkgevers kijken bij welke functie je het beste past. Wij kennen namelijk voldoende bedrijven die banen beschikbaar hebben of er voor open staan om banen geschikt te maken.

Tip

Voor ons maakt het niet uit of je wel of geen afgeronde vooropleiding hebt. Wij kijken altijd naar kansen en zien in iedereen talent. Ben dus altijd eerlijk over jouw situatie, dan kunnen we jou het beste helpen.

 

Benieuwd wat Werkcoöperatie de Middencirkel voor jou kan betekenen?

Neem gerust contact met ons op. Samen werken aan de toekomst!