In de bijstand door faillissement

Je bent in de bijstand terecht gekomen, niet door je eigen schuld maar doordat jouw werkgever failliet ging. Hoe moet je nu verder, je had net zo’n leuke baan…

Faillissement

Zodra je hoort dat jouw werkgever failliet gaat en je niet meer mag werken is het heel normaal dat je jezelf allemaal vragen stelt. Hoe lang heb ik nog werk? Krijg in nog salaris? Hoe kom ik weer aan de slag ergens anders? Wie helpt mij?

Als jij te horen hebt gekregen dat je werkgever een faillissement heeft aangevraagd dan kan besloten worden dat jij jouw werkzaamheden nog moet uitvoeren. Dit mag maximaal 6 weken zijn. Daarnaast is goed om te weten dat tijdens die 6 weken het UWV jouw loon betaald in de vorm van een uitkering. Ook betalen zij het loon dat je nog niet hebt ontvangen, het loon dat je hoort te krijgen nadat je contract opgezegd wordt en je vakantiegeld wordt uitbetaald. Mocht je na die 6 weken nog geen nieuwe baan hebben dan kun je een WW uitkering aanvragen bij het UWV.

Stel nou dat je dacht ergens anders aan de slag te kunnen maar dat ging uiteindelijk toch niet door of je hebt de WW uitkering niet binnen één week na je eerste werkloosheid dag aangevraagd dan krijg je tijdelijk minder uitgekeerd. Het kan ook zo zijn dat je geen recht hebt op WW, dan heb je waarschijnlijk wel recht op een bijstandsuitkering.

Bijstand

Je komt in de bijstand als je maximaal 2 jaar WW uitkering ontvangen hebt en nog geen werk hebt gevonden. De hoogte van een bijstandsuitkering is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Als je in de bijstand terecht gekomen bent betekent dit waarschijnlijk dat je 2 jaar lang intensief gezocht hebt naar een passende baan maar deze helaas niet gevonden hebt. Dit betekent niet dat je niet op zoek was naar werk of geen nieuwe baan wilde. Je hebt de juiste match nog niet gevonden. Daar komen wij in beeld.

Training werknemersvaardigheden

Door middel van de training werknemersvaardigheden brengen we snel in kaart waarin jij kan uitblinken. We bespreken waar jouw passie ligt en waar je talentvol in bent. Samen met jou en onze partner bedrijven gaan we kijken welke functie bij jou past. Dat kan een bestaande functie zijn of een functie die wij samen verzinnen om jou een nieuwe kans te bieden.

Wij werken, voor iedereen.

 

Benieuwd wat Werkcoöperatie de Middencirkel voor jou kan betekenen?

Neem gerust contact met ons op. Samen werken aan de toekomst!